Wij voeren een breed scala aan reparaties uit om schoenen in goede staat te houden en te herstellen. Hieronder beschrijven wij  enkele van de meest voorkomende reparaties:

 

Zoolvervanging:

Versleten of beschadigde zolen zijn een veelvoorkomend probleem. We kunnen oude zolen verwijderen en nieuwe aanbrengen, meestal met behulp van materialen zoals leer, rubber of kunststof, afhankelijk van het type schoen.

 

Hakvervanging:

Net als zolen kunnen hakken slijten of beschadigd raken. We kunnen hakken recht maken, nieuwe hakken plaatsen en indien nodig de hakhoogte aanpassen.

 

Lederreparaties:

Als het bovenleer van de schoen is gescheurd, beschadigd of versleten, kunnen wij reparaties uit voeren. Ook voor het vervangen van riemen, gespen en elastiek, en het herstellen van losse naden.

Schoenen op de oprekker 

Nieuwe zolen en hakken van rubber onder mocassin schoenen. Gerepareerd door Siets&zo Schoenmakerij Kaastheuvel

 

Oprekken:

Als schoenen te strak zitten of oncomfortabele drukpunten hebben, kunnen we de schoenen oprekken om een betere pasvorm te bereiken. Dit kan vooral nuttig zijn voor leer of suède schoenen die na oprekken hun vorm kunnen veranderen.

 

Rits reparatie of vervanging:

Schoenen of laarzen met ritssluitingen kunnen problemen hebben zoals vastlopen of kapotte ritsen. Wij kunnen de ritsen repareren of volledig vervangen.

 

Voeringreparatie:

Als de voering in de schoen is versleten of gescheurd, kunnen wij een nieuwe voering plaatsen om het comfort te herstellen.

 

Onderhoud en reiniging:

Wij bieden ook schoonmaak- en onderhoudsdiensten aan, zoals het verwijderen van vlekken, poetsen en bijkleuren om jouw schoenen weer in top conditie te brengen.

Lees hier meer over het reinigen en poetsen van uw schoenen

 

Orthopedische aanpassingen:

Voor mensen met specifieke voetproblemen of orthopedische behoeften kunnen wij bestaande schoenen aanpassen om comfort en ondersteuning te bieden. U kunt hierbij denken aan een hakverhoging in of onder der schoen. Of het plaatsen van een afwikkeling onder uw schoen. 

Lees hier meer over orthopedische aanpassingen.

 

 

Wat wij nog meer repareren dan schoenOverige reparatiesen?

Overige reparaties

Voor alle reparaties raden wij het aan om langs te komen in de winkel met uw te repareren artikel voor advies omtrent de mogelijkheden. Schoenen worden met veel verschillende materialen en op veel verschillende manieren geproduceerd. Per schoen kunnen de mogelijkheden dus verschillen.