Schoenmakerij Kaatsheuvel

 

Sietske 

 

Vanaf 1 Januari 2024 ben ik de eigenaresse van Schoen-en sleuteservice Siets&zo. (voorheen Schoen-en sleutelservice Jan van der Velden)

Toen ik op mijn 17e voor het eerst in aanraking kwam met het maken van schoenen wist ik dat ik hier mijn beroep van wilde maken. Na mijn opleiding, Creatief vakman richting leer (ambachtelijk schoenmaker en lederwarenmaker), ben ik gaan werken in de werkplaats van een orthopedische schoenmakerij. Na een aantal jaar wilde ik graag meer uitdaging en heb ik  via mijn werkgever de opleiding gevolgd tot Orthopedisch schoentechnicus Hier heb ik veel geleerd over het lichaam en hoe ik orthopedische schoenen moet maatnemen.  Van zware orthopedische voorzieningen tot aan steunzolen en aanpassingen aan een confectieschoen. 

Ik miste het werken met mijn handen, en haalde niet meer genoeg voldoening uit mijn werk. Het filmpje van Jan bij Omroep Brabant, dat hij geen opvolger kon vinden bleef maar aan mij knagen. Na lang twijfelen ben ik  uiteindelijk binnen gestapt bij Jan. Één middag meelopen werden al snel 2 dagen per week, en vanaf 1 April 2022 ben ik fulltime bij Jan in de leer. En wat is het fijn om de kneepjes van dit vak te leren van zo'n ambachtsman als Jan. Ik vind het leuk om zowel mensen te helpen, klanten te zien en spreken en tegelijkertijd toch mooie dingen kan maken en herstellen. 

Nu  per 1 januari een hele  spannende stap, ik kom aan het roer te staan van dit prachtige bedrijf. Hopelijk kan ik er samen met jullie nog vele mooie jaren aan vast plakken.

Tot ziens in de schoenmakerij, of natuurlijk ergens anders in deze mooie gemeente!

Jan

Eigenaar van Schoen- en sleutelservice Jan van der Velden in Kaatsheuvel. Al vele jaar een begrip in de omgeving.  

Al 48 jaar werkt Jan als Schoenhersteller in Kaatsheuvel. Eerst in zijn werkplaats achter zijn huis aan de Huygenstraat en later in de winkel aan de Hoofdstraat. 

Op 1 Januari draagt Jan zijn winkel over aan Sietske. Jan verdwijnt zeker nog niet van het doek en zal voor een warme overdracht nog meerdere dagen per week meewerken in de schoenmakerij.

Wat wij allemaal doen?